De technische specificaties en toepassingen van IPE 140

De IPE 140 is een veelgebruikte steunbalk binnen de bouwsector. Deze balk wordt vaak toegepast in verschillende constructies vanwege zijn uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. De I-vorm van de balk zorgt voor optimale belasting onder druk- en buigkrachten. Meer informatie over de IPE 140 kan je hier vinden. In deze blogpost gaan we dieper in op de technische eigenschappen van de IPE 140 en bekijken we enkele specifieke toepassingen.

Gedetailleerde specificaties van de IPE 140 steunbalk

De IPE 140 steunbalk heeft enkele zeer specifieke technische kenmerken. De hoogte van deze balk bedraagt 140 mm, wat de naam verklaart. Het gewicht en de doorsnede van de balk maken hem ideaal voor toepassingen waar zowel sterkte als gewichtsbesparing gewenst zijn. De flensbreedte van een IPE 140 ligt meestal rond de 66 mm, terwijl de dikte van de flenzen ongeveer 4,1 mm is. De dikte van het lijf is doorgaans 5 millimeter. Deze technische specificaties zorgen ervoor dat de balk een gelijkmatige spanningsverdeling biedt, wat belangrijk is voor stabiliteit en duurzaamheid in constructies. Daarnaast staat de IPE-reeks bekend om zijn hoge buigweerstand, waardoor het een veelvoorkomende keuze is voor zowel horizontale als verticale toepassingen. Dit maakt hem geschikt voor alles van vloersystemen tot dakconstructies. Dankzij de specifieke productiemethodes is de IPE 140 ook uitstekend bestand tegen corrosie, wat de levensduur van de constructie aanzienlijk verlengt.

IPE 140

Veelzijdig gebruik in diverse constructieve situaties

De IPE 140 wordt veelvuldig ingezet in verschillende bouwprojecten, van woningbouw tot commerciële en industriële constructies. Dankzij de robuuste sterkte, gecombineerd met een relatief lage massa, is deze balk een favoriet in projectomgevingen waar kostenbesparing en efficiëntie belangrijk zijn. De IPE 140 wordt vaak toegepast in draagbalken en kolommen, maar kan ook worden gebruikt in samengestelde liggers en vakwerken. In renovatieprojecten biedt de IPE 140 een grote mate van flexibiliteit zonder afbreuk te doen aan de structurele integriteit van een gebouw. Vooral in prefab-bouwsystemen wordt deze steunbalk veel ingezet, vanwege de snelle verwerkingsmogelijkheden op de bouwplaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *