Binnen en buitendienst kunnen met deze app nog beter samenwerken

Communicatie en sturing van projecten en opdrachten is in deze tijd geen enkel probleem meer. Met een simpele app kunnen binnen en buitendienst naadloos samenwerken. Met zo’n handige tool heb je altijd alle werkafspraken bij de hand.

Een planningsprogramma om samenwerken te bevorderen

Binnen allerlei branches is het nodig dat medewerkers van de binnen en buitendienst met elkaar communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat service verleent aan cv-ketels modems of andere toepassingen bij mensen thuis of bij bedrijven. Zo’n bedrijf krijgt opdrachten binnen van opdrachtgevers. De medewerkers van de binnendienst werken vooral op kantoor. Zij krijgen de opdracht binnen, en wijzen deze toe aan een monteur (medewerker van de buitendienst). In een planningstool kan er voor iedere opdracht een werkbon worden aangemaakt, waar de opdrachtgever, medewerker van de binnen en van de buitendienst toegang toe hebben. Binnen de opdracht kunnen alle partijen op makkelijke wijze communiceren.

De integratie van boekhoudprogramma’s

In zo’n planningstool kunnen ook boekhoudprogramma’s worden geïntegreerd. Zo heeft een bedrijf dat gebruik maakt van zo’n tool alle bedrijfsmiddelen handig bij elkaar. Alle opdrachten die gedaan moeten worden en die reeds afgerond zijn, welke medewerkers zijn toegewezen aan die opdrachten en hoe zij het gedaan hebben, de tevredenheid van klanten, toekomstige planningen, in een planningstool komt het allemaal samen. Zo wordt er een integraal beeld van het reilen en zeilen binnen je bedrijf gevormd.

Een planningsprogramma helpt bij het beoordelen van medewerkers

Een ander voordeel dat het gebruik van een planningsprogramma biedt, is het beoordelen van medewerkers. Doordat er aan iedere opdracht een medewerker van de buitendienst is gekoppeld, kunnen medewerkers van de binnendienst makkelijk zien hoe de medewerker van de buitendienst presteert, op basis van een aantal factoren. Hoe snel is hij gemiddeld klaar met zijn jobs? Hoe tevreden zijn de klanten? Zijn enkele voorbeelden van vragen die in een planningstool in een oogopslag beantwoord worden. Zo speelt zo’n tool een handige rol in het beoordelen van medewerkers van de buitendienst.

De voordelen van het gebruik van een planningstool

Een goede planningstool neemt simpelweg werk uit handen. Met zo’n tool komen alle zaken die normaal door mensen moeten worden gecoördineerd, in een handige tool samen, en wordt de uitvoering van planningstaken geautomatiseerd. Binnen de tool worden alle belangrijke zaken van de organisatie inzichtelijk gemaakt, en kunnen alle betrokken partijen op een makkelijke en efficiënte wijze samenwerken. Dat bespaart op termijn veel kosten, doordat de bedrijfsvoering een stuk efficiënter wordt. Klik hier om hier nog meer over te lezen.