Geniet van een wereldstad door te gaan werken in Barcelona

Als je in Nederland opgroeit, dan ben je op den duur wel in de meeste grote steden geweest. Je weet dus wel een beetje wat je kunt verwachten. Amsterdam is voor Nederlandse begrippen een wereldstad, maar internationaal gezien is Amsterdam vrij klein. We fietsen er immers ook op ons gemakje doorheen. Een stad als Groningen is eigenlijk gewoon een veredeld dorp met een heel druk centrum. Maar dat centrum is relatief gezien enorm klein. Utrecht heeft een mooi oud centrum en in Maastricht voel je je bijna een toerist in eigen land. Maar het blijft allemaal klein en bekend. De variaties zijn subtiel en het is en blijft Nederland. Als je dus wat anders wil en niet elke dag weer in dezelfde typisch Hollandse omgeving wilt werken, dan kun je ook gaan werken in het buitenland. Je zou dan ook een echte wereldstad op kunnen zoeken. Zo zou je via de vacatures op gedma.nl bijvoorbeeld kunnen gaan werken in Barcelona. Deze stad is in vergelijking met steden als Madrid of Rome vrij klein. Maar in vergelijking met een willekeurige Nederlandse stad is het een metropool. Maar omdat Barcelona niet zo groot is als andere wereldsteden, voel je je er als Nederlander des te sneller thuis. Hoewel het fietsen in Barcelona niet zo geïntegreerd is als in Nederland, kun je je toch prima met de fiets voortbewegen. Er zijn veel fietspaden en je kunt ook prima op de autoweg met de fiets. De omvang van Barcelona mag dan klein zijn, maar dat betekent niet dat het een rustige stad is. De relatief kleine oppervlakte is gevuld met gebouwen, parken, bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden, stranden, boulevards en noem het allemaal maar op. Dankzij een efficiënt metronetwerk reis je in een mum van tijd de hele stad door. Het is dan ook leuk om in de stad te wonen en om alle hoekjes van de stad te verkennen. Dat lukt zeker niet in een vakantie van een week. Je kunt dan naar de meest bekende bezienswaardigheden gaan, maar je leert de stad dan niet echt kennen. Door te gaan werken in Barcelona, kun je langere tijd in de stad verblijven. Je kunt dan ook de meer obscure plekjes bezoeken en de verborgen pracht van de stad ontdekken. Je kunt overdag je uren maken tijdens het werken in Barcelona, maar in de avond ben je gewoon vrij. Je kunt dan deelnemen aan het Spaanse uitgaansleven. Er wordt vaak laat gegeten, dus de terrassen zitten juist in de avond flink vol. De kroegen zijn open en omdat je in Spanje bent, kun je prima op de terrassen zitten of een plekje opzoeken in het park. 

Kijk op gedma.nl voor informatie over werken in Barcelona

Als je wilt werken in Barcelona, dan kun je terecht op de website van gedma.nl. Op de site vind je alles wat je moet weten over werken in Barcelona. Tevens vind je op de site de nodige vacatures, zodat je ook direct weet wat voor werk je zou kunnen doen als je wilt werken in Barcelona. 

Werken in verschillende landen in Europa

Zodra je een tijdje in Barcelona hebt gewerkt, dan wil je misschien wel weer ergens anders naartoe. Zo kun je naast werken in Barcelona, ook werken in andere landen en steden zoals: 

  • Lissabon
  • Madrid
  • Athene