De voordelen van een incassobureau inschakelen

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat debiteuren hun rekeningen op tijd betalen, is een incassobureau inschakelen een goed idee. Het lijkt misschien een te grote stap en wellicht ben je bang dat je klanten kwijtraakt. Maar een inschakelen van een incassobureau heeft veel voordelen.

Incassobureau inschakelenNo cure no pay werkwijze

Billincasso heeft veel ervaring met het innen van vorderingen. Een incassobureau inschakelen, geeft u de rust en ruimte om u bezig te houden met andere bedrijfsactiviteiten. Zij zorgen ervoor dat de debiteur betaalt, gebeurt dit niet? Dan kost het jou ook niets. Billincasso werkt namelijk op basis van no cure no pay. Verder biedt Billincasso de volgende voordelen:

  • Snel en effectief in het innen van vorderingen
  • Jarenlange ervaring: meer dan 9000 tevreden opdrachtgevers
  • Persoonlijke communicatie met zowel jou als de debiteurs.

Facturen sneller betaald

Wanneer je een incassobureau inschakelt is de kans groter dat facturen sneller betaald worden. Vaak wil de debiteur extra kosten, zoals incassokosten vermijden en zal hij of zij naar een manier op zoek gaan om de factuur toch te kunnen betalen. Wanneer de klant aangeeft niet te kunnen betalen, gaat Billincasso samen op zoek naar een passende oplossing, waar alle partijen tevreden mee zijn. Deze passende oplossing kan bijvoorbeeld bestaan uit een betalingsregeling of een uitstel van betaling.

Waar moet je rekening mee houden?Incassobureau inschakelen

Wanneer je een incassobureau inschakelt zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening dient te houden. Zijn de debiteuren consumenten of bedrijven? Wanneer het om consumenten gaat, gelden er bepaalde regels namelijk op het gebied van incasso’s. Zo moet de consument eerst een laatste aanmaning krijgen, met een betaalperiode van 14 dagen. Pas daarna mat er op incasso worden overgegaan.

Wil je meer weten over de voordelen van het inschakelen van een incassobureau? Neem dan eens een kijkje op de website van Billincasso.