Let hier op bij het kopen van bedrijfskleding

Het ene beroep is gevaarlijker dan de ander. Sommige beroepen vereisen werken met gevaarlijke stoffen of hete materialen, terwijl anderen hun werkdagen opvullen met werk achter de computer. Daarom is het belangrijk dat de kleding die je draagt tijdens het werk past bij de werkzaamheden. Zo moet je er goed en flexibel in kunnen bewegen, je beschermen tegen gevaarlijke objecten of materialen en soms moet het er ook gewoon mooi uitzien, bijvoorbeeld in de horeca. Tips waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van bedrijfskleding vind je in deze blog!

Veiligheid en kwaliteit

Veiligheid gaat altijd boven alles. Je wilt als ondernemer niet dat je personeel gewond raakt tijdens het werken en daarom hun werkzaamheden voor een langere tijd niet meer kunnen uitvoeren. Bespaar hierom dus niet op kwaliteit. Ga voor werkkleding van kwaliteit van gespecialiseerde aanbieders (kijk eens op https://www.tricorpstore.com/); je bent dan ook verzekerd dat het langer meegaat dan een goedkopere variant. Je bespaart dus ook niet alleen kosten om in de toekomst weer nieuwe werkkleding te hoeven kopen, je grootste en belangrijkste zekerheid is dat je personeel veilig, goed en comfortabel hun werk kunnen verrichten.

Stoffen

Werkkleding bestaat uit verschillende soorten materialen en stoffen. Echter, niet iedere stof past bij ieder type werk. Bekijk daarom eerst wat voor soort werk uitgevoerd wordt. Is het zwaar of licht werk? Hoe intensief wordt het gebruikt? Bestaat er een verhoogd veiligheidsrisico? Goede werkkleding voldoet aan hoge eisen, zodat het lang meegaat, niet verkleurt en niet krimpt. Het beste zou dan zijn katoen of polyester.

Werknemers

Degenen die het uiteindelijk moeten gaan dragen, zijn de werknemers. Zorg er dan dus voor dat zij ook wat in te brengen hebben! Zo is het belangrijk dat het fijn en comfortabel zit en hen beschermt. Ga bijvoorbeeld eens Tricorp jassen passen met een aantal leden van het personeel en vergelijk welke het beste en meest praktische is. Alleen door de mensen erbij te betrekken die het uiteindelijk moeten dragen, weet je of je de juiste keuze maakt!