Logistiek

Technologie is aanwezig in ons dagelijks leven en de toeleveringsketen vormt daarop geen uitzondering. Vooruitgang zoals artificiële intelligentie en machinaal leren zijn niet de toekomst, maar het heden dat de manier verandert waarop we transport & logistiek begrijpen in de omnichannel wereld van vandaag.

De verkoopafdeling is niet langer alleen verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klant. Alle gebieden werken nu niet langer afzonderlijk, maar op holistische en omvattende wijze om een betere winkelervaring te bieden. En net als de rest van de organisatie moet de toeleveringsketen efficiënt, productief en klantgericht zijn.

Nieuwe trends

Met deze nieuwe filosofie in het achterhoofd duiken op de markt nieuwe trends op die bijdragen tot de complexe taak om de klant het juiste produkt, op de juiste plaats en op het juiste tijdstip aan te bieden. Concepten zoals artificiële intelligentie en het internet van de dingen bieden de mogelijkheid voor een grotere zichtbaarheid en traceerbaarheid en maken het mogelijk om volledig op maat gemaakte producten aan te bieden dankzij microsegmentatie waarbij gegevens over de klant, het bedrijf en de wereld worden gecombineerd.

Met behulp van de nieuwste technologie worden bruikbare ecosystemen gebouwd en worden toeleveringsketens internationaal getransformeerd, waardoor ze van begin tot eind digitaal en naadloos zijn, de klantervaring verbetert en de klantloyaliteit toeneemt.

Technologieën die nu al worden gebruikt ter ondersteuning van transport & logistiek processen zijn onder meer:

De cloud

Biedt snelheid, integratie en totale zichtbaarheid door informatie van overal te kunnen delen, en tegen veel lagere kosten door geen grote investeringen in technologische infrastructuur te doen.

3D Scanners

X-ray generatoren kunnen automatisch aangetekende zendingen of andere bestellingen opsporen en vergelijken met de verzendopdracht.

Het wordt ook gebruikt bij de douane en op luchthavens om de veiligheid van ladingen te beschermen, door mogelijke smokkelwaar zoals narcotica of andere illegale materialen te identificeren. Het gebruik ervan verhoogt de efficiëntie, vermindert fouten en retourzendingen, en verbetert de veiligheid en het vervoer van artikelen.

Transport & logistiek bedrijven hebben deze technologie aangewend om de flexibiliteit, efficiëntie en kostenbesparingen in de hele toeleveringsketen te verbeteren.

Virtuele realiteit

Biedt interactief, gedeeld inzicht in de onderlinge afhankelijkheden en de impact van operationele beslissingen door middel van real-time simulaties.

Een slimme bril vult deze technologie aan en bevordert de productiviteit en operationele efficiëntie. Sommige bedrijven maken gebruik van deze innovaties en creëren potentiële scenario’s langs de toeleveringsketen door hun teams op te leiden voor risicovolle omgevingen.