Volg een mbo opleiding tot verpleegkunde

Zodra je in het derde jaar van jouw middelbare school komt, zal je al snel in aanmerking komen met het maken van een studiekeuze. Gelukkig heb je hier nog 2 jaar de tijd voor om over na te denken en zijn er lessen en je mentor die je daarbij kunnen helpen. Voor sommige mensen was het vanaf het begin al duidelijk wat ze willen worden maar weten ze misschien nog niet wat de keuzes er in zijn. Dit geldt voor onder andere de opleiding mbo verpleegkundige. Wanneer je graag als verpleegkundige aan de slag gaat kan je dus voor deze opleiding kiezen. 

Wat doe je als verpleegkundige?

Als verpleegkundige verleen je verpleging aan een patiënt in een ziekenhuis, verzorgings te huis of bejaardenhuis. Dit kan zijn helpen met aan- en uitkleden maar ook het toedienen van medicatie en het geven van infusen. Daarbij heb je ook een administratieve, voorlichtende en coördinerende taken.

Soorten verpleegkundige opleidingen

In de opleiding verpleegkundige zijn verschillende niveaus. Nivea 1 tot en met 4 behoort tot mbo en niveau 5 tot het hbo. Wanneer je niveau een volgt, studeer je geen verpleegkundige maar zorghulp. Uiteindelijk kan je met elk niveau door studeren tot bijvoorbeeld verpleegkundige op niveau 5. Hierdoor is deze opleiding zeer flexibel en kan je er verschillende richtingen mee op. Zeker als je graag wilt doorstuderen, zijn er veel mogelijkheden. 

Vol of deeltijd

Wil je liever al snel in de praktijk te werk gaan of heb je misschien al een baan als verzorgende? Dan is de mbo verpleegkundige deeltijd wat meer voor jou. Dit houdt in dat je jouw baan gewoon kan voortzetten en dat je misschien 2 dagen in de week les volgt. Op deze manier kan je toch nog verder studeren maar hoef je jouw baan niet op te zeggen.