Wat heb je aan loopbaanbegeleiding?

Vaak zien we in jongeren dat ze niet weten wat ze willen doen met hun leven, maar tegenwoordig gebeurt dit ook in ouderen die een carrièreswitch willen gaan maken, omdat hun werk geen voldoening meer geeft. Door de vele opties is het lastig om een juiste keuze te maken, aangezien je wel op je plek wilt komen. Als je niet weet wat je wilt gaan doen dan kan het handig zijn op loopbaanbegeleiding te krijgen. Deze helpt jou namelijk die droombaan te vinden die je altijd hebt gewild! Voor het aanvragen van loopbaanbegeleiding ga je naar: https://www.rondomwerk.nl/. Om een korte introductie te geven aan loopbaanbegeleiding vertellen we je in dit artikel er kort over.

Je leert jezelf beter kennen

Wanneer je begint aan een traject loopbaanbegeleiding kan het voorkomen dat je nieuwe dingen over jezelf leert. Dit komt doordat je zelf veel keuzes moet gaan maken en zo realiseert wat je voorkeuren zijn en wat je echt niet wilt. Wanneer je alles zelf zwart of wit hebt gezet heb je al een behoorlijke tijd gespendeerd om jezelf beter te leren kennen. Het is een onderdeel van loopbaanbegeleiding dat ontzettend belangrijk is, maar veel tijd vergt. Door dit process te doorlopen wordt het vinden van een baan makkelijker, omdat je weet wat het beste bij je past. Als je jezelf al erg goed kent dan zal je dit traject makkelijker doorlopen, omdat je al ongeveer weet wat je wel en niet leuk vindt.

Hoe vind je nog meer informatie, voordat je je aanmeldt?

Mocht je toch nog meer vraagtekens hebben over loopbaanbegeleiding, dan zijn er op internet nog meer blogs en video’s te bezichtigen over het onderwerp. Ook kan je bij de bibliotheek boeken vinden over het onderwerp. Je kan ook beginnen door alvast doelen op te stellen die je wilt bereiken. Wanneer je een paar uur per week bezig bent met je toekomstplannen, zal het process naar het zoeken van een baan soepeler verlopen.