De voordelen van een heisessie

Je hebt het begrip vast wel eens langs zien komen: een heisessie. Een heisessie is een bijeenkomst georganiseerd op een externe locatie. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om meerdere malen per jaar een heisessie te organiseren. Doordat de locaties vaak afgelegen zijn is de naam hei-sessie ontstaan. In dit artikel vertel ik jullie er meer over.

Wat zijn de voordelen?

Vergaderen kan natuurlijk gewoon op kantoor plaatsvinden, maar uit onderzoek is gebleken dat dit vaak niet efficiënt verloopt. Een externe locatie zorgt ervoor dat mensen anders gaan denken en doen. Mensen zitten niet meer in hun comfortzone en gaan hierdoor anders nadenken. Ook doen de deelnemers vaak actiever mee en is de focus daadwerkelijk op het onderwerp. Het kan worden gezien als een efficiënt dagje weg met je werkteam.

Waar kan ik een heisessie houden?

Zoals het woord natuurlijk al zegt zou je ervoor kunnen kiezen om op een hei te gaan vergaderen. Echter is dit niet de ideale locatie voor de meeste mensen. Het belangrijkste is dat je vergadert op een andere locatie dan je standaard werk vloer. Je kan ervoor kiezen om een heidag te houden in een park, maar je kan ook ergens binnen gaan zitten. Er zijn veel bedrijven die locaties openstellen voor heisessies. Voetbalstadions, boten, rooftops, kies een locatie die bij of je werknemers past.

Wil je een heisessie onder begeleiding houden? Dan kan je bij Youmeet terecht. Youmeet is een specialist in vergaderen en heisessies en biedt ook verschillende vergaderruimtes aan waar jij en je team kunnen zitten.