Dit is waarom je als ondernemer een creditcard moet hebben

Als beginnend ondernemer zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden en die nieuw voor je zullen zijn. Zo ook het aanvragen van een zakelijke rekening. Het openen van een zakelijke rekening brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld veel handiger om de privé uitgaven te scheiden van de zakelijke uitgaven. Dit scheelt je aan het eind van de maand een hoop administratief werk. In sommige gevallen kun je een gratis kredietkaart aanschaffen in combinatie met je huidige debetkaart. Vaak kost zo’n kaart echter wel enkele euro’s per maand. De voordelen die er tegenover staan zijn daarentegen die paar euro’s per maand meer dan waard. 

Verzekerde aankopen

Allereerst zijn de uitgaven die je doet voor je bedrijf, automatisch verzekerd bij het gebruik van een creditcard. In de meeste gevallen ben je 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging bij aankopen die gedaan zijn met de creditcard. Daarbovenop komt er een automatische aflevergarantie bij je aankopen. Mocht het product niet worden geleverd, dan krijg je gewoon netjes je geld weer terug. Het is echter wel afhankelijk van jouw aanbieder wat de voorwaarden van de kredietkaart zijn. Lees dan ook van tevoren goed de voorwaarden door zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. 

Gemakkelijk betalen

Betalingen met een kredietkaart verlopen snel en gemakkelijk. De afgelopen jaren heeft het contactloos betalen zijn intrede gemaakt. Steeds meer Nederlanders gaan hier dan ook gebruik van maken. Ook met je telefoon kun je tegenwoordig gemakkelijk betalen in bijvoorbeeld de supermarkt. Zo kun je je betaalpas en kredietkaart toevoegen aan je ‘Wallet’ via Apple Pay zodat jij altijd je betaalmiddelen bij de hand hebt. Mocht je nou een keer een werknemer op pad sturen om een aankoop voor de zaak te doen, kun je gemakkelijk de kaart meegeven. Voor de komst van de kredietkaart moesten dit soort uitgaven worden voorgeschoten door medewerkers. 

Betaallimiet buitenland

Een ander voordeel is het wegvallen van het betaallimiet in het buitenland. De kredietkaart is een welbekend betaalmiddel over de hele wereld. Zo heb je bijvoorbeeld de Visa kaart, Mastercard of American Express kredietkaart. Met een zakelijke kredietkaart kun je als ondernemer in het buitenland ongelimiteerd uitgaven doen. Dit komt goed van pas als je vaak naar het buitenland reist voor je bedrijf. Ook het huren van een auto in het buitenland kan tegenwoordig vaak alleen nog maar met een kredietkaart. Maar denk hierbij ook aan het boeken van vluchten. Ook in het buitenland is elke aankoop verzekerd. 

Uitstellen van betaling

Ook het uitstellen van een betaling is een groot voordeel van de kredietkaart. Pas aan het einde van de maand ontvang je namelijk de rekening. Met een zakelijke kredietkaart is er echter geen mogelijkheid tot gespreid betalen. Je moet het volledige bedrag in één keer voldoen aan het einde van de maand. Dit kan heel fijn zijn als je momenteel niet genoeg geld op zak hebt om de aankoop te voltooien. Maar daarnaast vergt het wel veel zelfbeheersing om verstandig om te gaan met de kredietkaart. Je kan via dit systeem namelijk gemakkelijk in de schulden komen als je er niet verstandig mee weet om te gaan.