Geen zin meer in mijn werk. Wat moet ik doen?

Het neemt een groot deel van ons (dagelijks) leven in beslag: werk. Werk doe je om de kost te verdienen waarvan je kunt leven en genieten. Het is belangrijk dat je in ieder geval enig plezier hebt in je werk. want je werkt een heel groot deel van je leven. Wat als je je werk niet (meer) leuk vindt en daardoor geen motivatie hebt om het te doen of er energie in te steken?

Wijzigen van huidige baan

Werk je momenteel in een bepaalde sector of functie en krijg je hier geen voldoening uit? Dat is natuurlijk erg zonde. Er is de mogelijkheid om dit te veranderen. Je kunt op zoek gaan naar een andere functie bij je huidige werkgever óf je kunt bij een andere werkgever aan de slag in dezelfde functie of een hele andere functie. 

Weet je nu niet precies wat je graag wél wil gaan doen, dan is hier ook een oplossing voor. Je kunt er door middel van loopbaancoaching samen met een toegewezen coach achter komen wat je kwaliteiten zijn en waar je ambities liggen. Loopbaancoaching is voor iedereen die hier hulp mee nodig heeft relevant en beschikbaar. Zo kun je in de randstad bijvoorbeeld terecht voor loopbaancoaching in Rotterdam, maar ook zeker in de rest van Nederland. Loopbaancoaches zijn vaak erg flexibel en kijken van persoon tot persoon, zodat er in elke situatie een juist advies wordt geveild.

De juiste baankeuze

De juiste keuze maken voor een baan is niet altijd even makkelijk en niet iedereen heeft de mogelijkheid om te kiezen wat hij of zij wil. Dit heeft te maken met ambities, opleidingsniveau en kansen die je neemt of krijgt. Een baan die je leuk vindt en die écht bij je past begint bij de juiste baankeuze. Vaak al op school of in het begin van je carrière.

Hoe kies je nu de voor jou juiste baan? Ga allereerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met jouw opleidingsniveau, vaardigheden of kennis. Kijk daarnaast ook wat je leuk vindt om te doen. Heb je hobby’s of zijn er dingen die je graag doet die je ook als werk kunt doen? Als je iets echt leuk vindt en je ambieert een bepaalde functie, maar helaas is dat niet bereikbaar door je opleidingsniveau? School je dan om of volg de opleiding/cursus die nodig is om wél die baan te kunnen krijgen. Het is erg belangrijk om te doen wat je leuk vindt als je het lang wil kunnen volhouden. Je inkomen is belangrijk, maar zeker niet alles.