Hoe werkt een 3D product configurator en wat zijn de voordelen?

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat veel mensen ervoor kiezen om het merendeel van hun artikelen via het internet te kopen. Dat is natuurlijk ontzettend praktisch. Na een lange werkdag nog even gezellig in de zetel ploffen om je favoriete producten te bestellen is namelijk net wat eenvoudiger dan nog de stad in te moeten trekken. Toch is het zo dat deze manier van werken ook bepaalde obstakels met zich meebrengt. Vaak is het immers zo dat mensen klagen dat ze geen goed beeld hebben gekregen van de mogelijkheden die zijn verbonden aan een bepaald artikel. Gelukkig is het zo dat er tegenwoordig gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamde 3D product configurator. Wat je hier nu precies over dient te weten laten we je graag hieronder ontdekken.

Hoe werkt zo’n 3D product configurator nu precies? 

Een 3D product configurator doet wat de naam reeds aangeeft. Ze maakt het dus met andere woorden in de praktijk mogelijk om een bepaald object in 3D te maken volgens jouw verwachtingen. Dat betekent dat je heel wat verschillende zaken kan aanpassen. Denk hierbij concreet aan:

  1. De afmetingen van het object in kwestie; 
  2. De kleur waarover ze beschikt; 
  3. Eventuele speciale opties die je eraan wenst toe te voegen;

Voor een product configurator die werkt in 3D geldt dat ze zo uitgebreid kan worden gemaakt als je zelf wil. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om bepaalde lichtpunten in de software te voorzien. Voor deze lichtpunten geldt dan dat ze bijvoorbeeld vanuit verschillende hoeken bepaalde onderdelen van het artikel kunnen gaan belichten. Ondanks het feit dat deze feature niet altijd aanwezig is, is dat in de praktijk toch vrij vaak wel degelijk het geval. 

Welke voordelen zijn er eigenlijk aan verbonden?

Gebruikmaken van een 3D product configurator kan voor verschillende partijen in de praktijk de moeite waard zijn. Neem nu in eerste instantie bijvoorbeeld een winkel die verschillende artikelen verkoopt. Het is mogelijk dat deze winkel aan haar klanten de mogelijkheid wenst aan te bieden om bepaalde zaken aan dat artikel aan te passen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kleur. Mogelijks is het ook zo dat het artikel in kwestie kan worden aangekocht in verschillende afmetingen. Door gebruik te maken van een 3D configurator wordt het kinderspel om het artikel dat je wenst te kopen volledig af te stemmen op de wensen en eisen waar jij als klant over beschikt.

Expivi – Customize anything

Natuurlijk is bovenstaande nog niet alles. Een 3D product configurator maakt het in de praktijk immers eveneens mogelijk om het bestelproces te vereenvoudigen. Vaak verloopt deze bij een webshop ontzettend moeizaam. Dit niet in het minst wanneer er sprake is van maatwerk. Door een dergelijke configuratie in jouw online omgeving te implementeren kan hier verandering in worden gebracht. De klant in kwestie kan zeer eenvoudig zijn eigen artikel ontwerpen waarna deze meteen in het winkelmandje kan worden geplaatst. Vervolgens kan ze meteen worden besteld. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het aankoopproces voor de klant eenvoudiger wordt gemaakt, ook voor jou als eigenaar van de website brengt dit uiteraard alleen maar interessante voordelen met zich mee.