Tips voor een soepele overstap naar een digitale werkomgeving

Steeds meer mensen maken de overstap naar digitale services. Daar is ook alle reden toe, want deze bieden talloze voordelen aan. Een van deze digitale services is een digitale werkomgeving. Hier kunnen werknemers op een digitale wijze productief met elkaar aan de slag. Het opzetten van een digitale werkomgeving is een eenvoudig proces. Daarbij is het echter wel zaak om de overstap van een fysieke naar digitale werkomgeving zo soepel mogelijk te maken. Daarom vind je in deze blog enkele tips om dit goed voor elkaar te krijgen.

Informeer iedereen duidelijk vooraf

De eerste tip is om vooraf duidelijkheid te creëren. Je wilt immers dat iedere persoon in het bedrijf zich volledig op zijn gemak voelt bij de transitie. Daarom is het zaak om iedereen vooraf duidelijk te informeren hierover. Leg goed uit wat een digitale werkomgeving is, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je het snelst aan deze omgeving went. Op deze manier creëer je duidelijkheid en comfort voor al jouw werknemers en gaan ze gemotiveerd aan de slag via deze nieuwe omgeving.

Kies voor een transitiefase

Ten tweede is het belangrijk om een transitiefase te gebruiken wanneer je naar een digitale werkomgeving overstapt. Elk persoon is anders. Sommige mensen leren extreem snel, terwijl anderen wat extra tijd nodig hebben. Om deze tweede groep tevreden te houden, is het slim om voor een transitiefase te kiezen. Tijdens deze fase kunnen ze via niet alleen de fysieke maar ook de digitale omgeving aan de slag. Zo leren ze langzaam maar zeker de knoopjes van de nieuwe omgeving terwijl ze nog steeds productief blijven. Zodra je ziet dat iedereen precies weet hoe digitale werkomgeving functioneert, is de transitiefase voltooid.

Houd feedbackrondes

Tot slot is het handig om feedbackrondes te houden. Via feedbackrondes weet je precies wat er speelt onder jouw werknemers. Dit geldt met name voor de onderdelen van een digitale werkomgeving waar ze nog wat moeite mee hebben. Zo weet je precies waar er nog werk aan de winkel is en op welke vlakken ze bij een werkomgeving van bijvoorbeeld Detron.nl volledig comfortabel aan de slag kunnen gaan.