Outplacement in Rotterdam – waar begin je?

Soms kom je in de situatie terecht dat je op zoek moet naar een andere baan. Dat kan bijvoorbeeld  gebeuren als sterk veranderde functie-eisen op enig moment niet meer bij jou passen of als je boventallig bent geworden door een reorganisatie. Een outplacementbureau in Rotterdam is dan vaak een goede stap. Outplacement coaches snappen de impact die verlies van werk vaak op iemand  heeft. Hoe weer aan het werk te komen en hoe je dat het beste aanpakt is hun specialiteit. In hun begeleiding sluiten ze aan op jouw kwaliteiten, ervaring en mogelijkheden. 

Vragen die vaak gesteld worden bij een outplacementtraject:

·        Hoe geef ik emoties als boosheid en verdriet een plek?

·        Hoe pak ik dat eigenlijk aan, een nieuwe baan vinden?

·        Welk werk past er nou eigenlijk goed bij mij?

·        Hoe vind ik de best passende baan voor mij?

·        Hoe presenteer ik mijzelf helder en duidelijk

Oriënteren​

Vaak start een outplacementtraject in Rotterdam met een persoonlijke kennismaking. Een outplacementbureau kent de regionale arbeidsmarkt en heeft een groot netwerk. In dat intakegesprek wordt helder wat jij nodig hebt om succesvol nieuw werk te vinden. Dat kan voor iedereen verschillend zijn. Het is soms eerst nodig aandacht te geven aan verlies van werk. Geregeld komt het voor dat iemand zich opnieuw wil heroriënteren; welke andere richtingen zijn er nog meer kansrijk? Misschien wil je direct aan de slag met netwerken en solliciteren. Duidelijk is dat voor iedereen een route naar nieuw werk uniek is. Een outplacementtraject is dan ook maatwerk.

Hoe werkt outplacement?​

Bij outplacement werkt het goed als de begeleiding bij alle praktische stappen gecombineerd wordt met aandacht voor ontwikkelpunten op het persoonlijke vlak. Zelfreflectie is werkzaam in ieder outplacementtraject; het is goed om te doen. Helder wordt wat jou inspireert in werk en waar je energie van krijgt. Hoewel outplacement in Rotterdam maatwerk is zie je tegelijkertijd in elk traject een bepaalde fasering terug:

1.      Het persoonlijk profiel: deze fase leidt veelal tot versterking van vertrouwen in de “marktwaarde” van de klant door het helder in kaart brengen van zijn persoonlijkheid, talenten en kwaliteiten. 

2.      Het zoekprofiel: welke organisaties en functies passen wordt helder in deze fase. Het levert focus en een goede zoekstrategie op zoals netwerkactiviteit, een aansprekend CV, zichtbaarheid op LinkedIn. 

3.      Arbeidsmarktsupport: de outplacement coach levert in deze fase alle steun om “arbeidsmarktklaar” te raken zoals: passende vacatures vinden, een sterke brief schrijven, je CV afstemmen op vacatures, gesprekken voorbereiden en nabespreken en het gebruik van zijn netwerk.

Wat levert outplacement je op?

·        ontslag verwerken indien nodig;

·        drijfveren, kwaliteiten en motivatie helder;

·        duidelijke loopbaandoel en route daarheen;

·        je leert effectief solliciteren en netwerken;

·        uitnodigende brieven en een sterk CV;

·        sollicitatie- en netwerkgesprekken oefenen;

·        je gaat de arbeidsmarkt op met zelfvertrouwen;

Als je op zoek bent naar een goed outplacementbureau in Rotterdam?  Outplacement in Rotterdam.