Commercieel administratief medewerker: Is het een geschikte functie voor jou?

Als jij communicatief vaardig bent, nauwkeurig te werk gaat en graag in contact met klanten en collega’s staat is de baan als commercieel administratief medewerker voor jou weggelegd. Als commercieel administratief medewerker ben je bezig met administratieve en commerciële werkzaamheden en kun je voor veel verschillende opdrachtgevers in heel Nederland aan de slag. Het is een zeer veelzijdige functie die onmisbaar is binnen een organisatie. 

De taken van een commercieel administratief medewerker

Een commercieel administratief medewerker vindt het leuk om diensten of producten te verkopen. Je hebt hierbij veel contact met de klant en dient om deze reden klantvriendelijk met klanten om te gaan. Tijdens het contact staat klantgerichtheid altijd centraal. Verder zorg je er als commercieel administratief medewerker samen met je collega’s voor dat het beheer van de order van klanten voorspoedig verloopt. Je voelt je hierbij verantwoordelijk voor je eigen werk en bent goed georganiseerd. Hierdoor ben je in staat om de dagelijkse gang van zaken zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen.

commercieel administratief medewerker

De beste service voor klanten

Als commercieel administratief medewerker is een goede service aan klanten erg belangrijk. Hierbij speelt goede communicatie een grote rol. Daarom is het handig dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zowel in woord als in geschrift. Soms is het ook handig om andere talen te kennen, zoals Engels. Hiermee vergroot je je zakelijke kring, je kunt dan namelijk ook samenwerken met klanten vanuit het buitenland. Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Als commercieel administratief medewerker verschilt het salaris per sector. Zo ligt het salaris voor een commercieel administratief medewerker binnendienst boven de 2000 euro bruto per maand voor een fulltime functie.