Heftruck opleiding, waar moet je op letten?

Met een heftruck opleiding kun je in de logistiek vaak al snel aan de slag. Er zijn echter verschillende opleidingen waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Sommige opleidingen zijn erg goedkoop maar de kwaliteit is dan ook een stuk minder. Het beste kun je kiezen voor een heftruck opleiding die erkend wordt door het CBR. Je kunt dan namelijk examen doen en je krijgt een heftruck certificaat dat afgegeven is door het CBR. Dit certificaat wordt door werkgevers erkend.

Heftruck opleiding

Hoe maak je een goede keuze voor een heftruck opleiding?

Bij sommige rijscholen gaat het bij de heftruck opleiding alleen om deelname. Dit zijn vaak grote groepen met maar weinig heftrucks waardoor er maar weinig mogelijkheid is om te oefenen. Na afloop krijg je een bewijs van deelname maar daarmee hoef je bij de meeste werkgevers niet aan te komen. Als je in het bezit bent van een heftruck certificaat van het CBR weten werkgevers dat je ook echt goed overweg kunt met een heftruck.

Ept-certificaat

Een erkend heftruck certificaat

Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je de door het CBR erkende heftruck opleiding volgen. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg ontvang je het CCV/CBR heftruck certificaat. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. De heftruck deel je met slechts een andere kandidaat dus je hebt genoeg tijd om te oefenen. Bovendien volop aandacht van de instructeurs zodat je echt waar voor je geld krijgt. De lessen worden gegeven in een door het CBR goedgekeurde trainingsruimte. Deze CBR erkende opleiding duurt 1 dag en wordt direct afgesloten met het examen. Zo kun je snel en goed je heftruck certificaat halen dan erkend wordt door werkgevers. Hier heb je uiteindelijk meer aan dan aan alleen een bewijs van deelname.