Nieuw huis kopen

De huizenmarkt is nog steeds enorm overbelast. Voor jonge mensen die net klaar zijn met hun studie is het bijna niet mogelijk om een huis te kopen. De huizen zijn echt enorm duur en niet alleen in grote steden zoals Amsterdam en Den Haag. Ook in het oosten zijn de huizen niet normaal duur. In Amsterdam is het zelf zo gek dat een garagebox onder een oud heren huis verkocht is voor 1 miljoen. Dit is natuurlijk belachelijk veel geld voor een ruimte van 3 bij 5. Maar zoals ik al zei is het ook in kleinere steden en dorpen erg duur. Voor een twee onder één kap woning betaal je al gouw 300.000 euro. Voor jonge mensen is dit dus totaal niet te doen.

Investeringen

Als je eenmaal aan een huis bent gekomen dan is het verstandig om wat geld te gaan besparen. Hiervoor moet je vaak wat investeren maar op de lange termijn ga je hier echt van profiteren. Wanneer je goede isolatie hebt bijvoorbeeld bespaart je dit jaarlijks erg veel en kan je de investering er na 4 jaar alweer uit hebben. Ook kun je kiezen voor een kleine uitbreiding van je huis. Denk dan bijvoorbeeld aan een dakkapel. Hierdoor heb je meer ruimte en de waarde van je woning stijgt ook nog eens.

Lampenwinkel

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan wat goedkopere meubels halen. Lampen bijvoorbeeld kunnen erg duur zijn maar als je eens gaat kijken in een lampenwinkel dan zie je vast wel wat mooie lampen voor een goede prijs. Ik ga zelf ook altijd naar een lampenwinkel als ik inspiratie op wil doen of ik voor koopjes wil gaan kijken. Het voordeel van een lampenwinkel is dat je gelijk ziet hoe het er in het echt uitziet.