Wat kan je verwachten bij een samenwerking met een executive search bureau?

Voor het vinden van de perfecte kandidaat voor een openstaande functie doen veel bedrijven een beroep op executive search bureaus. Executive search bureaus zijn specialisten in het vinden en werven van toptalent voor hogere functies binnen een bedrijf. In dit artikel leg ik uit wat je kan verwachten bij een samenwerking met een executive search bureau.

Wat is een executive search bureau?

Een executive search bureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vinden en werven van toptalent voor hoge functies binnen een bedrijf. Zij beschikken over uitgebreide netwerken van contacten en middelen die hen in staat stellen de beste kandidaten voor de baan te vinden. Executive search bureaus worden vaak gebruikt voor het invullen van leidinggevende posities, zoals CEO, CFO en CTO.

Hoe helpen zij bij het invullen van een openstaande vacature?

Wanneer een bedrijf een open positie heeft, zal het zich vaak tot een executive search bedrijf wenden om deze in te vullen. Executive search bureaus beschikken over verschillende middelen om de juiste kandidaat voor een baan te vinden. Ze gebruiken onder andere online databases, sociale media en verwijzingen van huidige werknemers.

Hoe werkt het executive search proces?

Het proces van werken met een executive search bureau kan worden onderverdeeld in drie stappen:

1. Het bedrijf geeft het executive search bureau een functieomschrijving en de kwalificaties die zij in een kandidaat zoeken.

2. Het bureau bekijkt de functieomschrijving en bepaalt welke van hun contacten goed bij de functie zouden passen.

3. Zij bereiken hun contacten en beginnen het screeningsproces. Dit omvat het beoordelen van cv’s, het voeren van gesprekken en het testen van de vaardigheden van de kandidaten.

Zodra zij een kandidaat hebben gevonden die goed bij de functie past, stelt het executive search bureau deze voor aan het bedrijf. Als het bedrijf besluit de kandidaat aan te nemen, helpt het bureau bij de contractonderhandelingen en beheert het de overgang naar het nieuwe bedrijf.

Wil je graag samenwerken met een executive bureau? Twijfel dan niet en neem zeker even een kijkje op https://devroedtenthierry.nl/.