Sollicitatie brief

Je sollicitatiebrieven en motivatie zijn niet slechts een samenvatting van je CV. Je schriftelijke aanvraag is je persoonlijke visitekaartje. Je moet je in dit stadium al onderscheiden van je andere applicanten. Neem de tijd om jezelf goed te uiten, schriftelijk, en duidelijk en specifiek benadrukken wat je kwalificaties, ervaring en sterke punten zijn voor bijvoorbeeld een management vacature. Wees origineel waar je kan – maar niet tegen elke prijs! Heeft het bedrijf een website? Dit geeft een indicatie van hoe het bedrijf zich presenteert. Gebruik geen standaard brief, maar pas je sollicitatie af op het bedrijfs-/eisenprofiel van de vacature.

Voorpagina

Eerste indrukken tellen hier zeker. Zorg ervoor dat de voorpagina eruit springt maar niet uitbundig is. Dit is namelijk het eerste wat je potentiële werkgever gaat zien en als deze er niet uitspringt kan het zijn dat je gelijk op de verwijs stapel komt, maar dit gebeurt ook als je voorpagina te uitbundig is! Zorg er daarom voor dat je op een subtiele maar creatieve manier de aandacht van de potentiële werkgever pakt om een langere indruk te maken.

CV

De ontvanger van je aanvraagdossier zal vooral geïnteresseerd zijn in uw CV, maar kan slechts een beperkte hoeveelheid tijd besteden aan het lezen ervan. Het is ook de moeite waard om ervoor te zorgen dat het duidelijk en zorgvuldig wordt gepresenteerd. Kijk naar een paar voorbeelden op het internet vooraf of die van je vrienden en kennissen voor inspiratie.

Referenties

Het is belangrijk om een lijst samen te stellen van je professionele werk dat is gedocumenteerd met referenties en dat geen hiaten bevat. Vraag daarom altijd tijdig je referenties bij werkgevers op!

Last but not least

Lees de aanvraag zorgvuldig door en vermijd spelfouten of onzorgvuldige fouten. Stuur je documenten ontvouwd in een A4 envelop. Zorg ervoor dat de envelop de juiste verzendkosten en het juiste adres heeft. Of mail ze, wanneer je je aanvraag online doet!
Bron: www.premiumprofiles.com