Taken hoofd BHV, wat is dit?

Taken hoofd BHV is eigenlijk erg belangrijk zeker wanneer jouw werkzaamheden of die van je collega’s grote risico’s met zich mee brengen. Elke ondernemer is verplicht om een aantal medewerkers binnen het bedrijf die kennis hebben van bedrijfshulpverlening. 

Zelf heb ik een grote onderneming waar de mensen dagelijks moeten werken met gevaarlijke stoffen. Natuurlijk zijn de veiligheidsvoorschriften erg hoog. Dagelijks moet iedereen weer opnieuw goed oppassen maar ondanks dit kan er altijd iets misgaan. Daarom is er bij ons op de werkvloer altijd iemand aanwezig die de taken van hoofd BHV beheerst: 

  • preventieve maatregelen nemen om arbeidsongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en beperken
  • aansturen van de BHV-organisatie
  • communiceren met directie/crisismanagementteam en receptie
  • communiceren / samenwerken met externe hulpverleningsorganisaties;
  • de alarmering en evacuatie coördineren van werknemers en aanwezige personen
  • (ontruimings)oefeningen organiseren, evalueren en terugkoppelen aan directie;
  • verantwoord optreden bij noodsituaties
  • inspectierondes coördineren, personen laten evacueren en de resultaten terugkoppelen aan de directie

Taken hoofd BHV

Taken hoofd BHV is onmisbaar

De taken hoofd BHV zijn onmisbaar als er iets gebeurd waardoor er bijvoorbeeld paniek uitbreekt na een ongeval met een giftige stof. Bij ons is het risico dat er bijvoorbeeld brand uit breekt erg groot. In dat geval is de communicatie letterlijk van levensbelang. Daarom moet er op de juiste manier worden gehandeld omdat dit van levensbelang is. Na het afronden van de cursus, hebben wij een proef gedaan. Dit is allemaal erg goed verlopen en hierdoor werd iedereen weer even op scherp gezet.

Daarom raad ik elke ondernemer aan om eens te kijken op de website van, G4S. Want binnen elke branche kunnen ongevallen plaatsvinden. Voordat de hulpdiensten zijn gearriveerd, zal jij samen met de aanwezigen moeten weten wat je moet doen om erger te voorkomen. Dit bedrijf biedt diverse trainingen aan op maat. Hierdoor zal de kennis die jij in huis moeten hebben worden gegarandeerd.

BHV