Tips voor webdesign

Ga je een website (laten) maken voor je bedrijf? Dan wil je natuurlijk dat deze er zo goed mogelijk uitziet. Het uiterlijk van een website is erg belangrijk en kan ervoor zorgen dat men al dan niet tot aankoop overgaat. Zorg er dus voor dat je design op orde is! Hoe je dat dan doet? Je vindt hieronder een aantal nuttige tips voor webdesign.

Zorg voor leesbare tekst

Zorg ervoor dat je tekst leesbaar is. Niets is zo vervelend als een tekst waarvoor je moeite moet doen om deze goed te kunnen zien, of die überhaupt niet goed te zien is. Je kunt het lettertype het beste minstens 16px groot maken.

Beperk het aantal menu items

Maak een menu met niet meer dan 8 menu items. Bij een teveel aan knoppen wordt het geheel te druk en krijgt men al gauw keuzestress of verliest men het overzicht. Ook is het belangrijk dat je het menu duidelijk bovenaan je website zet.

Wees duidelijk

Duidelijkheid is erg belangrijk. Creëer overzichtelijke knoppen en zorg voor voldoende Call-To-Actions waarmee direct duidelijk wordt wat er te doen is. Zorg er ook voor dat de knoppen bij elkaar passen en dat het design ervan niet afleidt van de boodschap.

Maak gebruik van beeld

Beeld is erg belangrijk. Een beeld zegt vaak meer dan woorden. Zorg dan ook voor sterke afbeeldingen, die ondersteund worden met tekst, in plaats van andersom. Let er ook op dat je je afbeeldingen optimaliseert voor Google.

Kies de juiste kleuren

Welke kleuren passen bij jouw bedrijf? Zorg ervoor dat je enkele kleuren kiest die je vervolgens overal op je website en huisstijlmateriaal laat terugkomen. Blauw straalt bijvoorbeeld rust en vertrouwen uit, terwijl rood een krachtigere kleur is. 

Tip: een webdesign bureau inschakelen kan een goede keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bureau als https://stuurlui.nl